tiistai 20. maaliskuuta 2012

Saaresta saareen

Heissulivei! Maaliskuun hiihdot eivät tarjonneet parasta keväistä Japania. Hokkaidon reissun jälkeen saatiin pitkälti viettää aikaa lodgella juoden kahvia ja suunnitellen mitä minäkin päivänä syödään.. Ja toivoen, että lämmin saderintama siirtyisi ja saataisiin lunta. Lämmintä oli sekä päivällä ja yöllä. Ei tarvinnut pitää kerosiinipuhisijaa (lämmitin) päällä moneen aikaan. Lodge tyhjeni radikaalisti helmikuun lopussa ja pääsin muuttamaan toiseen huoneeseen. Niin oli hiljaista ja tilavaa, että keittiössäkin mahtui liikkumaan turvallisesti.

Sade tuhoaja ja niin nättiä kun se oli.
Ruokakuvia yks ja kaks
Viimein sade muuttui lumeksi ja innoissaan sitä sitten mentiin koettamaan. Toki mäessä kävin välipäivinäkin, ainakin Bakeryssä syömässä suklaakroissantin. Aurinkoa ja isoja linjoja.. eieiei.. kaikki lumet on liukuvalla pinnalla. Sitäpä sitten hiihdeltiin rauhallisesti tuumaillen odotettuun dumppiin ja Cortinan-kauden päätökseen asti. Saatiinhan niitä silkinpehmeitä käännöksiä tähänkin kuuhun.


Puita kaadettiin niin että terassille paistaapi paremmin kaunis aurinko.
Reissuun! Hiihdoista viis ja kuus. Päätin hakea motivaatiota mahdollisiin kevätkarkeloihin Norjaan tahi ihanaan Suomen Lappiin ja hyppäsin kaverin kyytiin kohti Kyushua. Täällä sitä nyt ollaan keväässä. Kirsikkapuut eivät vielä kuki, mutta jospa ne ehtisivät näyttää kauneutensa vielä ennen kuin siirryn kotimaahan. Luumupuut sen sijaan ovat jo kukassa ja aurinko lämmittää keväisesti ainakin päiväsaikaan.

Käytiin luolassa seikkailee ja varpasillaan vedessä asteltiin.
Tähän laitetaan ne ennustukset jotka ei tyydytä ja sitten toivotaan parempia ennustuksia.





Tulivuori kauempaa. Kraaterin reunalle pääsin kans, mutta en ihan kurkistusetäisyydelle, kun tuuli väärään suuntaan. Rikkidioksidillehan siellä haisi ja henkeä ahdisti näinkin ollen.
Ruoka on hyvää! Kuuluisaa Ramenia eri aineksista riippuen kaupungista/ kylästä ja lehmän vatsanabea ja sitten vielä pallokalan evällä maustettua sakea. Lisäksi kakkuja, nam! Rankkaa tää majoitusten säätäminen. Unihiekkaa silmissä. Ainiin, huomasin että viisumi loppuu päivää ennen ku miulla on lento pois. Jännää.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti